Шуліки

Рекламний блок
Птиці » Шуліки

Це великі бурі птахи з родини яструбових. Шуліки водяться в Африці і Євразії. Їх головними відмінними рисами є короткий крючкообразный дзьоб і довгі гострі крила. Шуліки дуже нахабні і докучливі, особливо коли розуміють, що їх безпеки ніщо не загрожує. Вони так і норовлять вкрасти у фермерів з-під носа курчат або овечок. А ще шуліки уважно спостерігають за хижаками, на думку блана, впіймали здобич, - при зручному випадку вони обов'язково її "умикнуть". Не гребують ці пернаті і падаллю.

Гроза кажанів

В Африці, Південно-Східній Азії і Нової Гвінеї мешкає широкоротый коршун. Він знаменитий тим, що харчується головним чином летючими мишами. Цей шуліка веде присмерковий спосіб життя. У денний час він відпочиває, а вночі вирушають на полювання - до тих печер, звідки вилітають кажани. Свою здобич широкоротые шуліки ловлять у повітрі прямо на льоту, а потім заковтують цілком, навіть не пережовуючи. Ще ці хижаки харчуються стрижами, ластівками і великими комахами.


широкоротый коршун
Широкоротый шуліка

Чемпіон світу з поїдання равликів

В Північній і Південній Америці живе цікавий представник родини яструбових - громадський шулікалслизнеед. Його назвали так тому, що він харчується виключно яблучними равликами, які без раковини виглядають як справжні слимаки. Для того щоб витягнути равлика з будиночка, у шуліки є спеціальне пристосування - тонкий дзьоб з гострим загнутим вниз надклювьем. Коли равлики вибираються з води на стебла рослин, їх вже чекає громадський шулікалслизнеед, який може поїдати їх тисячами.


коршун-слизнеед
Цей представник яструбиних полюбляє ласувати виключно равликами



Птиці
Рекламний блок

Додати коментар
Ім'я:*
E-Mail:
Коментар:
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера
Введіть код: *