Очкова коровайка - все про тварин


Близькі родички ібісів, окулярні коровайки (лат. Plegadis chihi) розділили свій ареал проживання на дві великі частини. Одні вибрали місцем проживання західні райони США і Мексики, інші перебралися туди, де тепліше – на південний схід Болівії і Бразилії і в центральні частині Аргентини і Чилі.



flickr/punkbirdr

Очкові коровайки оселяються по берегах прісних і солонуватих боліт, вибираючи місця з густою високою травою, кущами або невисокими деревами. Тут вони відчувають себе в безпеці, будуючи гнізда недалеко від численних сусідів.




flickr/Patricia Ware

На пошуки їжі очкові коровайки відправляються великими галасливими зграями з майже тисячі птахів і можуть пролітати чималі відстані. Їх улюблена їжа – комахи, рачки, павуки, равлики, жаби і п'явки.



flickr/Patricia Ware

Свою здобич вони вишукують у воді і заростях болотної трави, промацуючи її довгими дзьобами. Смакові переваги самців і самок різняться: самці приділяють більше уваги равликам, тоді як самки охоче поїдають комах.



flickr/Alexandra Rudge

На початку шлюбного періоду очкові коровайки змінюються. Їх коричневі пір'я набувають насичений шоколадний відтінок, крила відливають зеленим металік, блакитно-сіра шкіра біля дзьоба стає рожевою, а навколо очей з'являються білі обідки, завдяки яким очкові коровайки і отримали свою назву.



flickr/Ron Wolf

Щоб звернути на себе увагу самки, кавалери з гідністю похитують дзьобами і оголошують болото призовними криками. Після спарювання самка відкладає 3-5 овальних яєць, за якими пара доглядає по черзі. Пташенята з'являються на світ через три тижні, і в перший час знаходяться на повному батьківському забезпеченні.


Додати коментар
Ім'я:*
E-Mail:
Коментар:
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера
Введіть код: *