В зоопарку Бревэрда народилися дитинчата капібари - все про тварин


Зоопарк Брэверд (Brevard Zoo) в Мельбурні (Флорида, США) представив шість дитинчат капібари, що народилися у них протягом останніх декількох місяців. Зараз відвідувачі можуть бачити змішану групу, що складається з дитинчат попереднього посліду і новонароджених малюків.



Фото: Brevard Zoo / Tom Brackin (3, 4)

Всі малюки знаходяться в одному відкритому вольєрі разом зі своїми батьками і родичами. Найстаршій водосвинке нещодавно виповнилося 13 років.



Батьками самих маленьких дитинчат стали Кленсі і Бейлі (Clancy and Bailey), які живуть в зоопарку третій рік. Це вже третій послід у цієї пари. Батько трьох малюків, Кленсі, з'явився на світ у зоопарку Буффало, що в Нью-Йорку, в 2011 році, а самка Бейлі народилася в Alameda Park Zoo, що в Нью-Мексико, в 2010 році.



В зоопарк Брэверда пара потрапила завдяки спеціальній програмі по розведенню капібар. В даний час дружне сімейство разом з іншими капибарами перебуває в павільйоні «La Selva», де їх можуть побачити всі бажаючі.


За словами доглядачів парку, кожен з дитинчат володіє своїм індивідуальним і неповторним характером. Деякі з них не можуть всидіти на місці, в компанії інших членів родини, вони воліють досліджувати територію, забираючись в найглухіші її закутки. Варто відзначити, що всі маленькі капібари почали переходити на звичну рослинну їжу.



Капібари (лат. Hydrochoerus hydrochaeris) відносяться до напівводних травоїдним ссавцем, що належить до сімейства водосвинковых (лат. Hydrochoeridae). Крім того, це найбільші гризуни у світі, що живуть у наші дні. «Капібара» з мови індіанців гуарані перекладається як «пан трав».


Мешкає «пан трав» у лісах і саванах Південної Америки і, як правило, біля водоймищ. Ці гризуни ведуть активний денний напівводний спосіб життя. Від води вони можуть віддалятися на відстань не більше 500-1000 метрів. У пошуках їжі і води можуть проходити досить великі відстані.



Природними ворогами капібар є крокодилячі каймани, алігатори, анаконди, оцелоти, ягуари і дикі собаки. Від наземних хижаків вони рятуються, ховаючись під водою, над поверхнею залишаються тільки ніздрі тварини. Чисельність даного виду в дикій природі досить стабільна і за даними МСОП не викликає серйозних побоювань.


Додати коментар
Ім'я:*
E-Mail:
Коментар:
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера
Введіть код: *