Червоний ібіс - все про тварин


Червоний ібіс (лат. Eudocimus ruber) – єдина серед болотних птахів, що володіє таким чудовим яскраво-червоним оперенням.



Jaim Oliveira

Зграї червоних ібісів парять над безкрайніми просторами Південної Америки, мігруючи між болотами, океанським узбережжям і тропічними лісами. Ці птахи дуже витривалі, добре літають і з легкістю долають великі відстані, незважаючи на те, що більшу частину життя проводять на ногах або у воді.




flickr/Dario Sanches

Своїм чудовим яскравим оперенням червоні ібіси обзаводяться не відразу: сірувато-коричнева молодь починає набувати червонуватий відтінок з настанням другої линьки, паралельно навчаючись премудростям польоту.



flickr/lolodoc

Примітно, що їх яскраве червоне оперення має однаковий рівний тон по всьому тілу, і лише зрідка кінці крил пофарбовані в чорний або темно-синій колір.



flickr/Rita Barreto

Подбавши про красу цих птахів, природа, схоже, зовсім забула про їх захист. У червоних ібісів тонкий, загнутий донизу дзьоб, придатний тільки для пошуку їжі в каламутній воді, їхні пазурі зовсім не гострі, а ноги короткі і слабкі.



flickr/ouweveen

Тому в цілях безпеки червоні ібіси об'єднуються в групи по 30-40 особин, які вливаються у величезні зграї з декількох тисяч птахів, що літають класичним клином. І навіть свої нехитрі гнізда в мангрових заростях вони споруджують у безпосередній близькості від сусідів.



flickr/Bill-S2001

Як і рожеві фламінго, червоні ібіси зобов'язані своєю забарвленням багатий каротином креветкам, яких вони поїдають у великих кількостях. Крім ракоподібних, ці ненажерливі птахи поїдають молюсків, всіляких жуків і риб.


Додати коментар
Ім'я:*
E-Mail:
Коментар:
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера
Введіть код: *