Рогата гуан - все про тварин

Прямі нащадки найдавнішої лінії сімейства краксів, або деревних курей, які жили ще 30-40 мільйонів років тому, рогаті гуаны (лат. Oreophasis derbianus) сьогодні зіткнулися з серйозною загрозою їх існуванню. Кавові плантації піднімаються все вище в гори і стрімко займають території схилів, ще недавно здавалися недоступними – саме тут живуть одні з найбільш маловивчених птахів Південної Америки.



flickr/guppiecat

Рогатих гуанов, що отримали свою назву завдяки яскраво-червоному виросту на лисій голові, сьогодні у дикій природі залишилося не більше декількох сотень. Ці великі, схожі на індиків птиці з чорними, виграють зеленуватим блиском пір'ям живуть на деревах високо в горах на півдні Мексики і Гватемали. Їх батьківщина – вічнозелені «туманні» ліси з великою кількістю чагарників і ліан, на висоті до 3,5 тисяч метрів.




flickr/Roman Diaz

Виправдовуючи свою назву деревних курей, рогаті гауны дуже рідко спускаються на землю. Все їхнє життя проходить на деревах, де є все необхідне для комфортного життя – надійне укриття від хижаків, достаток фруктів і насіння і місця для догляду за такими самками.



flickr/Nephentes Phinena

Серед самців рогатих гуанов не прийнято скромничати і обмежувати свої зв'язки однією партнеркою. У шлюбний сезон, що збігається з початком року, кожен самець злучається як мінімум з двома-трьома самками.



flickr/Roman Diaz

Гнізда рогатих гуанов, звиті з гілочок та листя, дуже компактні для виростають до 80-90 см птахів, тому самки зазвичай відкладають в них не більше двох яєць. Самі гнізда підвішуються ближче до крони дерев, на висоті не нижче двадцяти метрів.



flickr/writhedhornbill

Додати коментар
Ім'я:*
E-Mail:
Коментар:
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера
Введіть код: *