Дитинчата гігантської черепахи із зоопарку Tulsa Zoo - все про тварин

Зоопарк Tulsa Zoo в Оклахомі представив дев'ять дитинчат сейшельської гігантської черепахи, або гігантської черепахи Альдабры. Черепашата, що вилупилися з яєць 9 лютого, вже знаходяться на виставці в павільйоні «Рептилії».



Фото: Tulsa Zoo

Зараз черепашата важать по 50 грамів кожен, а коли вони стануть дорослими черепахами, будуть важити набагато більше. Наприклад, дорослий самець сейшельської черепахи може важити 180 кг, а самка – 79-120 кг. Вік коливається від 31 до 100 років.



За словами фахівців зоопарку, хоч сейшельські черепахи не особливо вимогливі до умов, але якщо вони не будуть ідеальними, розмножуватися вони не стануть. У зимовий період їх утримують у спеціальних тераріумах, а з приходом теплої погоди їх переводять у відкритий вольєр.



Сейшельські гігантські черепахи, як і інші види краще розмножуються, якщо живуть порізно. Разом їх ссаживают для розмноження. Щоб черепахи розмножувалися, температура повинна бути від 24 до 31 градуса за Цельсієм, а глибина грунту, куди вони відкладають яйця, повинна бути до 500 метрів. Маса черепашачого яйця – близько 75 грам, а розмір — 50х55 мм.



Інкубаційний період триває 95-120 днів, після чого протягом 5 днів з'являються черепашата, які важать 40-48 г, довжина панцира — 62-69 мм. В дикій природі парування проходить з лютого по травень, а відкладання яєць — з червня по вересень. Цікаво, що при високій щільності популяції даного виду самка відкладає від 4 до 5 яєць раз на кілька років, а при низькій — до 14 яєць кілька разів на рік.



Гігантська черепаха Альдабры, або сейшельська гігантська черепаха, або велетенська черепаха (лат. Aldabrachelys gigantea) – сухопутна черепаха, яка є ендеміком острова Альдабра (англ. Aldabra) — атол в Індійському океані (держава Сейшели). Чисельність гігантських черепах на острові оцінюється приблизно в 150 тисяч особин.



Харчуються вони карликової рослинністю, сухим листям і корінцями, а в умовах неволі (в зоопарках) черепах годують овочами, фруктами, ягодами, свіжою зеленню, люцерновим сіном. Мешкають на відкритих ділянках з травостоєм, деревами та чагарниковими заростями, а також у мангрових болотах. Занесені до Міжнародної Червоної книги як вразливий вид.


Додати коментар
Ім'я:*
E-Mail:
Коментар:
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера
Введіть код: *