Дитинча пуми із зоопарку Зальцбурга - все про тварин

Цей малюк з австрійського зоопарку Зальцбурга (Zoo Salzburg) з'явився на світ 24 грудня, ставши єдиним дитинчам в посліді 14-річної самки по кличці Вінні. Як відомо в посліді у пум може бути до шести кошенят, але зазвичай їх двоє.



Маленький кугуар. Фото: Zoo Salzburg

Цього дитинчаті пощастило, так як вся материнська любов і турбота належить тільки йому. За словами доглядачів, Вінні прекрасна і турботлива мати, яка весь час проводить біля свого малюка.



Пума, або кугуар, або гірський лев (лат. Puma concolor) — хижий ссавець з сімейства котячих. Найближчими родичами кугуара з нині живих є ягуарунди. Друга за величиною хижа кішка Америки після ягуара.


Певного періоду для спарювання у пум немає, проте в північних широтах він розтягується з грудня по березень. Після трьох місяців вагітності на світ з'являється від 1 до 6 дитинчат. Кошенята народжуються сліпими і безпорадними, важать вони всього 225-453 грам, довжиною близько 30 см.



протягом десяти днів у них відкриваються очі, яскраво-блакитний колір яких просто вражає. Забарвлення шерсті у малюків коричневий з характерними чорними плямами. Такий окрас є прекрасним камуфляжем, рятуючи дитинчат від інших хижаків. Вже через шість місяців колір шерсті у кошенят почне змінюватися, і вони стануть такими ж, як і їхні батьки.


Хутро пум повністю залежить від середовища проживання і може змінюватись в кольорі від червоно-коричневого до сріблясто-сірого. Дитинчата пум швидко ростуть і вже у віці шести тижнів вони потроху починають харчуватися м'ясом, проте все ще п'ють материнське молоко. З матір'ю кошенята залишаються до 15-26 місяців, подорослішавши, вони вирушають на пошуки нових місць життя, хоча якийсь час вони все ще триматися разом.



Горді батьки: Вінні і Ягул. Фото: Zoo Salzburg

Як і більшість великих диких кішок, пуми ведуть потайний одиночний спосіб життя. Вони повністю залежать від середовища проживання, тому дуже уразливі через її скорочення. Скорочується середовище – зменшується кількість тварин, якими харчуються кугуары, через що виникає загроза їх нападу на домашню худобу. Тому ці чудові кішки неминуче стикаються з місцевим населенням, піддаючи себе утисків з їхнього боку.


Додати коментар
Ім'я:*
E-Mail:
Коментар:
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера
Введіть код: *