Серебристоухая месія - все про тварин

Ця маленька, оливково-сіра пташка відома відразу під двома іменами – серебристоухая месія ибелоухий лиотрикс (лат. Leiothrix argentauris). Мешкає вона в тропічних лісах і чагарникових заростях Південно-Східній Азії, Пакистану та Індонезії до В'єтнаму та Китаю.



flickr/Amar__Rai

Серебристоухую месиюлегко дізнатися по різнобарвному поряд: на її оливковій тулуб яскравими плямами виділяються малинові кінчики крил і хвоста, чорна «шапочка» на голові і сірі пір'ячко близько вух, завдяки яким вона і отримала свою назву.




flickr/kampang

Особливо вражаюче виглядають так звані «хвилі» — великі зграї, в які вони об'єднуються в польоті з іншими тимелиями. Самі ж серебристоухие месії живуть групами від шести до тридцяти особин, більшу частину часу проводячи на землі.



flickr/[email protected]

Прогулюючись по лісовій підстилці, вони заглядають під опале листя, шукаючи комах, або підбирають опале фрукти, рідше насіння. Час від часу вони злітають на дерева, проте вище п'яти метрів не підіймаються.



flickr/gary1844

Свої схожі на чашки гнізда серебристоухие месії будують з бамбука, переплітаючи його сухим листям і корінцями. Розташовуються такі гнізда зазвичай на землі або в чагарниках на висоті до двох метрів. Самка зазвичай відкладає від двох до п'яти білих з коричневими плямками яєць, які висиджує по черзі з самцем.



flickr/zulbaning

Через два тижні на світ з'являються малята, а ще через дванадцять днів вони починають перші боязкі спроби злетіти. В перший місяць життя пташенят, поки вони не зміцніли, всю турботу про їх їжу беруть на себе батьки.


Додати коментар
Ім'я:*
E-Mail:
Коментар:
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера
Введіть код: *