Палевохохлый целеус - все про тварин

Найближчий родич карликових дятлов і вертишеек, палевохохлый целеус (лат. Celeus flavescens) – одна з найбільш шумних птахів серед величезного числа пернатих, що мешкають в східній частині Південної Америки.



flickr/Joao Sergio Barros

За екстравагантну зачіску у вигляді світлого ірокеза місцеві меломани окрестилипалевохохлого целеуса «Біллі Айдолом» на честь відомого британського рок-музиканта. Самці і самки майже не відрізняються зовні, якщо не вважати яскраво-червоних, схожих на пишні вуса пір'я, прикрашають щоки самців.




flickr/arthurgrosset

Палевохохлые целеусы зустрічаються у вологих тропічних лісах Бразилії, в південно-східному Парагваї і на північному сході Аргентини. Невелику популяцію цих птахів можна побачити і на ділянці протяжністю 800 кілометрів від гирла Амазонки вгору за течією.



flickr/Claudio Timm

На відміну від інших, більш лякливих птахів, палевохохлых целеусов абсолютно не бентежить близькість спостерігають за ними людей. Присутність глядачів — не привід відволікатися від такого важливого заняття, як видовбування комах з кори дерев.



flickr/Dario Sanches

Свою улюблену їжу — мурашок і термітів — палевохохлые целеусы періодично урізноманітнюють стиглими фруктами і ягодами. Щоб не витрачати час на пошуки комах, палевохохлые дятли видовбують собі гнізда поруч з колоніями деревних мурах. Дістати апетитних комах з тріщин в корі птахам допомагає довгий тонкий мову з щербинами по краях, не залишає жертвам шансів на порятунок.



flickr/Aaron Maizlish

У будівництві гнізда для майбутнього потомства беруть участь обидва партнери, хоча саму важку роботу бере на себе самець. Він же висиджує яйця в нічний час, даючи їй можливість відпочити.


Додати коментар
Ім'я:*
E-Mail:
Коментар:
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера
Введіть код: *