Перепел - простіше почути, ніж побачити - цікаве про тварин


Перепел - простіше почути, ніж побачити

Перепелами називають невеликих степових птахів сімейства фазанів, що мешкають в Європі, Азії та Африці.

У більшості перепелів гладке сіро-коричневе оперення, нерідко переміжне маскувальними плямами або смугами. Перепели — справжні майстри скритного пересування, почути їх простіше, ніж побачити. Одна з виданих перепелами трелей дуже нагадує «пора пити».

Самка відкладає близько 12 яєць, а самець допомагає їй висиджувати їх. Пташенята залишаються з батьками більшу частину літа, до самої міграції в Африку.

Заскочений зненацька перепел рідко злітає. Птах віддає перевагу відбігти вбік і застигнути, покладаючись на свій камуфляж.

Якщо з першої перепелиної кладки ніхто не вилупиться, пара буде продовжувати спроби все літо.

В деяких місцях перепела довгий час залишалися важливим джерелом прожитку для жителів пустелі. В даний час розводять перепелів на фермах заради м'яса та яєць.


Додати коментар
Ім'я:*
E-Mail:
Коментар:
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера
Введіть код: *