Лемур — мадагаскарський примат - цікаве про тварин

Рекламний блок

Лемур — мадагаскарський примат

Лемурами називають групу приматів, що живуть на острові Мадагаскар біля східного узбережжя Африки.

Лемури живуть в лісах і проводять більшу частину дня, лазячи по деревах. Вони хапаються за гілки лапами, а довгий хвіст допомагає утримувати рівновагу і подавати сигнали.

Їдять лемури квіти, листя та фрукти, не гребують і комахами, яйцями і навіть птахами.

Спаровуються лемури в квітні і травні. Дитинчата народжуються у вересні або жовтні та одразу ж чіпляються за матір. Вона носить їх на собі, спочатку на животі, а потім, коли малюки підростають, на спині.

При наближенні небезпеки молоді лемури біжать до матері і ховаються на ній.

Котячі лемури живуть зграями до 20 особин.

Лемури використовують різні крики, щоб попереджати про різні небезпеки. Почувши сигнал «яструб», лемур ховається під деревом, а сигнал «змія» говорить йому забратися вище.

Рекламний блок

Додати коментар
Ім'я:*
E-Mail:
Коментар:
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера
Введіть код: *