Страус — саме швидке двоноге - цікаве про тварин

Рекламний блок

Страус — саме швидке двоноге

Страус — найбільший птах у світі, зростанням до 2,75 метрів.

Живуть страуси в Африці, Південній Америці та Австралії зграями до 50 особин. Харчуються вони переважно рослинною їжею, але іноді — сараною і падаллю. На відміну від більшості птахів, літати страуси не вміють. При загрозі нападу вони тікають, розвиваючи швидкість до 60 кілометрів на годину. Кожен рік самець б'ється за групу страусих від трьох до п'яти особин. Після цього самки відкладають у велике гніздо до 60 яєць. Через місяць з них вилуплюються пташенята, які вже скоро можуть бігати так само швидко, як батьки.

Двупалые ноги африканського страуса настільки сильні, що він може ударом звалити людини.

Приблизно половина зростання страуса припадає на його довгу шию.

Довжина страусиного яйця становить 15 сантиметрів, а ширина — 13. Щоб зварити таке яйце, потрібно дві години.

Рекламний блок

Додати коментар
Ім'я:*
E-Mail:
Коментар:
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера
Введіть код: *