Кабан африканський - цікаве про тварин


Кабан африканський

Гігантська лісова свиня, або африканський кабан, — найбільший представник сімейства свиней, покритий рідкою щетиною.

Дорослий кабан важить 250 кілограмів. У цих свиней широкий череп і великі нарости на щоках, зате бивнів немає.

Живуть вони в тропічних лісах Африки сімейними групами, що налічують до 12 особин. Вночі та рано вранці кабани бродять по лісовими хащами у пошуках їжі — впали плодів і зелені, тому в лісі проблем з їжею у них не буває. День вони проводять, відпочиваючи під кущами.

Гігантські лісові свині знаходять собі партнера на все життя. Самка виношує дитинчат близько чотирьох місяців і народжує від одного до чотирьох поросят.

У кабанів маленькі очі і поганий зір, тому в пошуку їжі їм допомагає загострений нюх.


Додати коментар
Ім'я:*
E-Mail:
Коментар:
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера
Введіть код: *