Червоноспінний полоз - цікаве про тварин


Червоноспінний полоз
Зміст статті
  • Де мешкає червоноспінний полоз?
  • Спосіб життя
  • Розмноження красноспинных полозов

  • Ця змія набагато менше, ніж попередня. Максимальна довжина красноспинного полоза — 77 см, але зазвичай вона не перевищує півметра.

    Верхня сторона тіла буро-коричнева або оливково-коричнева з чотирма поздовжніми рядами довгих темних плям, які зазвичай мають світлу окантовку і в задній частині тіла зливаються в суцільні вузькі смуги. На верхній стороні голови — складний візерунок з темних смуг. Черевна сторона жовтувата з майже чорними прямокутними плямами, іноді розташовуються в шаховому порядку.

    Де мешкає червоноспінний полоз?

    Як і амурський полоз, цей вид поширений у Північному і Північно-Східному Китаї, в Кореї, а також в Росії — на Далекому Сході: приблизно до Хабаровська на півночі і Зея-Бурейского межиріччя на північно-заході.

    Спосіб життя

    Червоноспінний полоз помітно відрізняється від інших лазающих полозов своєю біологією і напівводних способом життя. Він зустрічається тільки поблизу річок, озер, ставків і боліт. На зиму нерідко йде у спільні з іншими зміями притулку. Добре плаває і пірнає; подібно водяного вужа, полює у воді — ловить в основному дрібну рибу і земноводних, але поїдає таюке дрібних гризунів і землерийок. При цьому жаб і риб він заковтує живцем, як і вужі, а ось теплокровних тварин попередньо обвиває кільцями тіла і душить.

    Як і деякі інші полози, цей, обороняючись, уплощает передню частину тіла, робить кидки у бік ворога і вібрує хвостом. Проте при утриманні в неволі він швидко стає спокійним і миролюбним, звикає до рук.

    Розмноження красноспинных полозов

    Ще одна істотна відмінність цього виду — живонародження. Самка красноспинного полоза народжує живих дитинчат в напівпрозорих яйцевих оболонках. Через кілька хвилин після відкладання молодий полоз їх розриває і виповзає назовні. У посліді від 8 до 20 дитинчат довжиною 18-20 сантиметрів. Молоді полози живляться дощовими черв'яками, комахами, дрібними хребетними.

    У цього виду чимало природних ворогів, в числі яких — борсуки та єнотовидні собаки.


    Додати коментар
    Ім'я:*
    E-Mail:
    Коментар:
    Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера
    Введіть код: *