Прыгунчик — крихітний мешканець Африки - цікаве про тварин


Прыгунчик — крихітний мешканець Африки

Прыгунчики мешкають в Центральній і Південній Африці. Вони схожі на тушканчиків: такі ж довгоногі, що пересуваються переважно стрибками звірята.

Живуть прыгунчики парами, але часу проводять разом трохи. Кожен прыгунчик має своєю територією з системою ходів і стоянок, що дозволяють тварині ховатися від хижаків. Пара не спить разом і використовує для сну близько дванадцяти гнізд, щоб хижак ніколи не знав, де йому вдасться знайти сплячу видобуток.

Шерсть у прыгунчика м'яка, як у кролика, довгий хвіст схожий на щурячий, а ніс нагадує короткий хобот, який допомагає вишукувати комах в палої листі.

Прыгунчики народжуються покритими шерстю і з відкритими очима. Ходити і стрибати вони можуть практично з самого народження. Дитинчата покидають матір через кілька тижнів після появи на світло.


Додати коментар
Ім'я:*
E-Mail:
Коментар:
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера
Введіть код: *