Лось — найбільший з оленів - цікаве про тварин


Лось — найбільший з оленів

Лось — найбільший представник сімейства оленів.

Його зріст у холці сягає двох метрів, а вага — 820 кілограмів. Живуть лосі в тайзі Північної Америки і Євразії, селяться в лісах ближче до води, живляться хвоєю, травою і корою. Лосі ведуть переважно одиночний спосіб життя, зустрічаючись тільки в шлюбний сезон. Через вісім місяців після спарювання у самки народжується від одного до трьох дитинчат. Мати піклується про них до тих пір, поки у неї вистачає сил і енергії, зазвичай до появи нового дитинча. Лосі зустрічаються в Євразії і Північній Америці. На відміну від інших оленів, роги в лося плоскі, лопатообразные.

Лось ходить досить повільно і рідко бігає. Незважаючи на великі розміри, він легко долає лісові завали і досить добре плаває.


Додати коментар
Ім'я:*
E-Mail:
Коментар:
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера
Введіть код: *