Зяблик — тенор-самоучка - цікаве про тварин


Зяблик — тенор-самоучка

Зяблик — одна з найпоширеніших птахів у Європі, належить до сімейства вьюрковых.

Довжина тіла досягає 15 сантиметрів, вага — 20-30 грамів. Живуть зяблики в садах, парках і лісах, роблять гнізда високо на деревах. І у самців, і у самок є білі плями на плечах і на крилах.

Молоді зяблики навчаються трелям тих, що живуть поруч дорослих, тому птахи, що живуть в різних місцевостях, співають по-різному. Харчуються зяблики в основному насінням, але іноді ловлять комах. На зиму вони збираються в зграї і відлітають на південь, вишукуючи собі поживу.

Самець зяблика пофарбований досить яскраво, на голові в нього синя «шапочка». Самка блідіше, в її забарвленні переважають бурувато-сірі тони.

Самки приносять щороку один-два виводки по три-чотири пташеня в кожному. Яйця зяблика легко розпізнати за синювато-сірого кольору з коричневими цятками.


Додати коментар
Ім'я:*
E-Mail:
Коментар:
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера
Введіть код: *