Рецепти з тушки кролика - цікаве про тварин

Беруть тушку кролика, маринад, приготований за вказаною вище рецептом, 100 г вершкового масла, 200 г чорносливу, сіль, перець, трохи цукру (за бажанням). Шматки кролика витримують у маринаді добу, потім обсушують, обсмажують в олії протягом 15 хв, кладуть у каструлю, заливають маринадом, додають попередньо намочений чорнослив і тушкують на слабкому вогні до готовності. Перед подачею до столу в соус можна додати желе зі смородини.

Запіканка з відвареного м'яса. Тушка кролика, по 400 г молодої яловичини або телятини і свинини, 3 скибочки шпику, 3 лаврових листа, 1 велика цибулина, сіль, перець, 100 г горілки, трохи грибів. М'ясо відокремлюють від кісток і варять разом з ними, цибулею, лавровим листом, сіллю, перцем протягом 2,5 ч. Готове м'ясо пропускають через м'ясорубку. На дно форми кладуть шар сала, зверху половину м'ясного фаршу і гриби, потім залишився фарш і накривають його салом. Зверху додають 2 лаврових листа і поливають фарш горілкою і невеликою кількістю залишився бульйону і ставлять в духовку або піч.

Ось м'яса кролика, особисто я не робив шашлик, а от з м'яса нутрії шашлик вважається делікатесом. Але повернемося до страв з кролятини.


Кролик в винно-масляному соусі. Тушка кролика, 100 г вершкового масла, 150 г шпику, півсклянки білого сухого вина, сіль, перець, ложка нарізаної зелені петрушки і ріпчастої цибулі, 1/2 чайної ложки рисового крохмалю. Шматки кролика обсмажити в олії разом з нарізаним салом. Залити вином і невеликою кількістю бульйону або води, додати петрушку, цибулю, сіль, перець і варити протягом години. Потім м'ясо вийняти, в соус додати крохмаль, розведений невеликою кількістю води з чайною ложкою олії. Помішуючи соус, довести до кипіння і зняти з вогню.

Кролик в білому соусі. Маленька тушка кролика, 100 г вершкового асла, петрушка, сіль, перець, 10 -12 невеликих білих цибулин, трохи борошна, яйце. Нарізане м'ясо тушкувати в олії, не обсмажуючи. Потім додати трохи води або бульйону, петрушку, посолити, поперчити і варити до готовності. У соус окремо додати злегка відварений цілком цибулю. Поступово ввести, безперервно помішуючи, ретельно розведені в теплому соусі борошно, вершкове масло і жовток.

Кролик фарширований. Маленька тушка кролика, 100 г шпику, 150 г свинячої печінки, 100 г яловичої або телячої печінки, скибочка білого хліба, трохи молока, сіль, перець. Тушку кролика нафарширувати добре заправленої сумішшю подрібненого сала, печінки, намоченого в молоці хліба, потім її зашити і обв'язати. Варити при слабкому кипінні в злегка підсоленій воді протягом години. Подати з будь-яким гострим соусом. Кролика можна також фарширувати сумішшю з скибочок сиру телятини, свинини, окосту, подрібненої печінки та серця тварин. Але найбільш смачним виходить кролик, фарширований наступною сумішшю: печінка, серце і легені цієї тварини, 100 г свіжого свинячого сала (шпику), 100 г м'якоті булки, намоченої в молоці, 150 г грибів. Зазначені продукти добре подрібнити, перемішати з нарізаною зеленню петрушки і зі злегка підсмаженою в олії цибулею і кров'ю кролика.

Шпигованный кролик під гострим соусом. Тушка кролика, нашпигована салом і загорнута тонкими скибочками сала, 50 г свинячого жиру, 100 г свинячого сала (шпику), 2 цибулини, часточка часнику, прянощі (петрушка, чебрець, лавровий лист), трохи винного (червоного) оцту, ложка борошна, 1/2 л червоного вина, сіль, 2 ложки коньяку, щіпка червоного перцю. У розтопленому жирі злегка обсмажити нарізану цибулю, шматочки шпику, часник, прянощі, а також голову кролика, печінка, серце і всі залишилися при розбиранні тушки частини. Потім в сковороду додати оцет, випарити його на вогні, додати борошно, добре перемішати, влити вино, посолити, поперчити і варити протягом години. Зварений соус протерти через сито, влити в нього зібрану раніше кров кролика, жир і м'ясний сік, що залишилися від смаження тушки кролика, коньяк. Смаженого кролика нарізати на шматки і полити цим соусом.

Хлібці з м'яса кролика. 500 - 700 г м'яса кролика, трохи свинини, сіль, перець, мускатний горіх, 50 г вершкового масла, 1/4 л молока, повна ложка борошна для молочного соусу, 2 яйця, 50 г сметани. М'ясо пропустити 2-3 рази через м'ясорубку, додати сіль, перець, тертий мускатний горіх (за смаком). У каструлі розтопити масло, розмішати в ньому борошно і через 2-3 хв влити тепле молоко, безперервно помішуючи, щоб уникнути утворення грудочок. Соус варити до загустіння, потім покласти в нього ще трохи олії, охолодити і добре перемішати з рубаним м'ясом, сирими яйцями і сметаною. Невеликі форми змастити маслом, наповнити їх отриманою масою і поставити в духовку, пекти або на водяну баню. Хлібці можна подавати до столу зі шпинатом, пюре з овочів, зеленим горошком або тушкованою квасолею.


Додати коментар
Ім'я:*
E-Mail:
Коментар:
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера
Введіть код: *