• Категорія запису:Без категорії

Який же смачний мед, нещодавно выкаченный з вуликів. Так сказати травневий мед. Як важко зараз купити нормальний мед, без всяких домішок і без іншої нісенітниці. Як, наприклад, деякі недобросовісні бджолярі годують своїх бджіл цукром. Мед таких бджолярів різко відрізняється і за смаком і запахом. Так як же відрізнити хороший мед від меду з домішками? Попитати гугла, яндекса і знайомих =) я постарався зібрати інформацію в цю статтю. До речі, в коментарях, Ви завжди можете доповнити мене, додавши способи зі свого досвіду, ті які я упустив.
Так, все-таки, як же визначити фальшивий мед чи ні? Якщо в мед капнути кип\’ячену воду з кількома краплями йоду, він посиніє при наявності в ньому борошна або крохмалю; зрілий мед намотується на ложку (так, наприклад, свіжий мед, що у мене є – я знаю точно без домішок – якщо взяти на ложку або черпак і почати лити в посуд, то він тягнеться однією суцільною ниткою, поки весь не стече, без крапель і розривів); якщо в мед зайва кількість води, опущений в нього хімічний олівець залишає сині кола (на жаль, не у кожного є хімічний олівець, але якщо Ви маєте намір піти і купити собі мед, причому, не впевнені в надійності продавця – наприклад на ярмарку, то їм перевіряти дуже зручно). Такий мед для зберігання не годиться. Мед втрачає цілющі властивості при 40 С. Тому опускати його в гарячий чай недоцільно. Так що, якщо я що і упустив, доповнюйте мене в коментарях.