• Категорія запису:Без категорії

Застосовується кілька способів забою кролів. Один з них показано на рис. 28. Тварина беруть лівою рукою за шию, піднімають, а правою рукою наносять удар круглої палицею по голові збоку носа. При іншому способі (рис. 28 б) лівою рукою беруть кролика за задні ноги і опускають вниз головою. Коли тварина витягнеться, йому завдають удару палицею по потилиці за вухами, лобової або тім\’яній частині, не розбиваючи черепа. Для знекровлення його відразу ж підвішують за задні ноги на вешале і видаляють ножем очей або розрізають носову перегородку. В такому стані тушка повинна висіти 57 хв (до повного стікання крові). Знекровлену тушку знімають, беруть однією рукою за передні ноги або вуха, інший рукою, натискаючи кілька разів, проводять зверху вниз по животу, щоб видалити сечу.

Зняття шкірки. Знімати шкурки треба трубкою з розрізом по огузку (рис. 29). Можна знімати шкірку і пластом з розрізом посередині

черева, але расправка таких шкірок більш трудомістка і вимагає більшої площі приміщення. При знятті шкірки трубкою тушки краще підвісити за задні ноги до горизонтального бруса. Спочатку гострим ножем роблять кільцеві надрізи навколо скакательных суглобів задніх ніг. Якщо тушка призначена для продажу, то на лівій нозі кільцевої розріз роблять на 1 см вище. Потім шкірку розрізають по внутрішній стороні ніг через анальний отвір і знімають з задніх ніг. Далі перерізується пряма кишка, вспарывается хвіст знизу і з нього виймають хребці. Знімати шкірку краще з підвішеною тушки. Для цього в сухожилля задніх ніг протягують палички і прив\’язують їх до перекладині на рівні грудей наймача (рис. 30). З підвішеною тушки шкурку стягують трубкою від огузка до голови. З передніх кінцівок шкурку знімають до зап\’ястного суглоба, лапи відрізають. При знятті шкірки з голови перерізають хрящі і зв\’язки біля основи вушних раковин, очей, очей і носа. Вушні хрящі видаляють, так як вони затримують сушку і викликають подопрение міздрі.

Для зняття шкурки пластом розріз роблять від нижньої губи, по горлу, череву (по середній лінії живота) до анального отвору. Знімають шкірку спочатку з задніх ніг, потім з черева, боків, хребта, передніх ніг, шиї і голови.