Олень північний — житель холодних широт - цікаве про тварин



Олень північний — житель холодних широт

Цей олень живе в тундрі, пустелях та холодних землях Північної Європи, Сибіру, Америки і Гренландії.

Більшу частину свого життя північні олені проводять, блукаючи великими стадами по безлісій тундрі і шукаючи їжу. Вони воліють харчуватися особливим лишайником — ягелем, але не гребують і вербовим гіллям, грибами, осокою. На початку зими північні олені збиваються в багатотисячні отари і мігрують до місць зимівлі. В цей час вони перепливають річки, озера і навіть морські протоки. З приходом весни і теплої погоди олені повертаються назад.

В даний час одомашнених північних оленів набагато більше, ніж диких.

Хутро північного оленя водонепроникний, а кожен волосок — порожнистий і наповнений повітрям. Це допомагає тварині зберігати тепло і підвищує його плавучість. Північні олені на диво добре тримаються на воді.


Додати коментар
Ім'я:*
E-Mail:
Коментар:
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера
Введіть код: *