• Категорія запису:Без категорії

Салат з м\’ясом. Охолоджене варене або смажене м\’ясо, очищений варену картоплю, солоні огірки, листя салату і яйця, зварені круто, нарізати тонкими скибочками, покласти в посуд, заправити майонезом і соусом Південний. Потім викласти салат гіркою і прикрасити скибочками яйця, м\’яса, огірка, листям салату і зеленню.
Вінегрет з м\’ясом. Охолоджене варене або смажене м\’ясо (можна м\’ясне асорті шинка, мову, телятина, яловичина і м\’ясо нутрій), варену картоплю, солоні або свіжі огірки ріжуть тонкими скибочками, заправляють майонезом і кладуть на мілку тарілку гіркою. Навколо укладають гарнір з вареної моркви та буряків, нарізаних дрібними кубиками, маринованих ягід і червонокачанної капусти, вишні, сливи або зеленого салату. Вінегрет прикрашають скибочками яйця, овочів, ягодами і зеленню.
Охолоджене варене або смажене м\’ясо з гарніром. М\’ясо відварити або обсмажити, остудити, нарізати упоперек волокон тонкими шматочками і викласти на блюдо у вигляді розгорнутого віяла. Гарнір: відварна морква, картопля, солоні огірки (нарізані кубиками), зелений горошок, солоні гриби. У літній час для гарніру використовують свіжі овочі (помідори, огірки, салат, зелена цибуля, редиска та ін). До м\’яса подають майонез, гірчицю або хрін з оцтом. На порцію салату, вінегрету або холодного страви потрібно близько 100 г м\’яса, 2 столові ложки майонезу або 1 чайна ложка соусу Південний, 1/2 яйця і 100-200 г овочів одного або декількох видів.

М\’ясний салат (німецький рецепт). М\’ясо нутрій обсмажують у вершковому маслі до рум\’яної скоринки в жаровні (сковорідці), додають сіль, цибулю, перець. Після охолодження м\’яса видаляють з нього кісточки і потім нарізують маленькими кубиками або смужками. Мариновані огірки ріжуть на часточки і перемішують з м\’ясом, додають майонез.
Ліверна ковбаса (німецький рецепт). Зварене м\’ясо нутрії відокремлюють від кісток і, остудивши, подрібнюють на м\’ясорубці. Печінку і цибулю нарізають сирими. Свиняче сало ріжуть кубиками. Потім все перемішують, додають сіль і перець. Готовим ковбасним фаршем набивають свинячі кишки. Ковбасу варять, як зазвичай.
Також не складно приготувати шашлик з м\’яса нутрії (див. по посиланню)
Суха ковбаса (чеський рецепт). Ковбасу роблять з м\’яса нутрій (75 %) і свинини (25 %). М\’ясо нутрій подрібнюють на м\’ясорубці через грати з дрібними отворами, а свиняче м\’ясо через грати з великими отворами і добре перемішують зі спеціями (сіль, часник, перець, кмин). Сумішшю 1 набивають свинячі кишки. Ковбаски можна робити у вигляді сардельок. Кінці зав\’язують. Коптять на холодному диму (рекомендується застосовувати дрова з дерев листяних порід) протягом 3-4 днів. Висушена ковбаса може довго зберігатися в сухому або прохолодному місці. Перед вживанням її треба варити протягом 15 хв на слабкому вогні.
Сальтисон з м\’яса нутрій (чеський рецепт). Для приготування зельца потрібно 2-2,5 кг м\’яса нутрій і 2 кг свинячої голови, 6 часточок часнику, головка ріпчастої цибулі, сіль, коріння, перець. Підготовлену тушку нутрії і свинячу голову варять 45-60 хв у невеликому об\’ємі води в різному посуді. Використовують тільки бульйон від свинячої голови, а бульйон від нутрій виливають. Як тільки м\’ясо відокремиться від кісток, його нарізають шматочками, додають розтертий часник, коріння і злегка підсмажену цибулю, змішують і набивають пергаментний пакет. Бульйону наливають стільки, щоб заповнити простір між шматками м\’яса. Пакет зав\’язують з обох кінців, поміщають в каструлю з водою і варять 1-1,5 год. Після варіння його затискають між двома дощечками, туго обв\’язують і остуджують.
Рулет з м\’яса нутрій і яловичої нирки. Середню тушку нутрії розбирають, посипають сіллю і перцем. Одну половину яловичої нирки добре вимивають і закочують в м\’ясо нутрії. Готовий рулет добре обсмажують в жирі, додають ріпчасту цибулю, 250 г сметани, трохи води і тушкують. На наступний день рулет можна різати на шматки. Соус, отриманий при гасінні, проціджують. В ньому можна підігріти шматочки рулету. На гарнір використовують тушковані овочі.
Смажена печінка. Шматочки печінки нутрії панірують у борошні і смажать на вершковому маслі з цибулею, солять, додають 2-3 ложки бульйону (подають на стіл з соусом).
М\’ясний салат. М\’ясо нутрій обсмажують у вершковому маслі до готовності у сотейнику, додають сіль, цибулю, перець. Після охолодження м\’яса видаляють з нього кісточки і нарізують маленькими кубиками або смужками. Мариновані огірки ріжуть на часточки і перемішують з м\’ясом, додають майонез, сіль і лимонний сік за смаком.
Ластівчине гніздо. Задні ніжки від тушки нутрії відбивають, змащують яєчним білком, приправляють сіллю, перцем і гірчицею. У кожен такий шматок м\’яса закочують круто зварене яйце і добре обсмажують, додавши трохи соди. Потім охолоджують, розрізають на чверті або гуртки, додають овочевий салат.
Дуже примітний склад м\’яса нутрії та його поживні властивості, рекомендую звернути на це Вашу увагу.