Полярна акула. Морські хижаки


Небезпечні тварини » Полярна акула

Полярная акулаПолярна акула (друга назва «Льодова акула», латинська назва «Somniosus microcephalus») - морський хижак, який відноситься до подотряду Справжніх акул, сімейства Пряморотых.

Ознаки

Полярна акула має тіло, за формою відрізняється від тіл інших акул. У неї велика голова, мало загострена і практично не витягнута (морда має овальну форму). Тіло звужується до хвоста. Ротовий отвір не дуже широке. Зуби досить рідкісні. На верхній щелепі зуби мають трикутну форму, вони дуже гострі, але порівняно короткі. На нижньої щелепи розташовуються рідкісні тупі (практично квадратні) зуби. Хвостовий плавець не симетричний (верхня частина значно довше і вже нижньої). Довжина тіла в середньому становить 3 - 3,5 метра, при масі тіла близько 700 - 750 кілограмів (максимальна довжина 4,5 метра, при масі 820 кілограмів). Шкіра забарвлена в темно-коричневий колір без плям і смуг.

Полярна акула задоволена розбірливий в їжі. Основний раціон її харчування складається з різних видів невеликих риб і кальмарів. У голодні часи акула нападає на полярних ссавців (тюленів, пінгвінів і інших), в окремих випадках пожирає трупи тварин, що потрапили у воду.

Ареал проживання

Ареал проживання полярних акул не дуже великий. В основному вони зосереджені в північній зоні Тихого океану і у водах Північного Льодовитого океану. У винятково рідких випадках акули випливають у помірні широти. Одиничні випадки піймання полярних акул в тропічних водах. Велику частину часу полярна акула проводить на глибині і лише для полювання піднімається до поверхні. З настанням весни полярні акули воліють триматися на менших глибинах, де більше їжі, а з настанням зими знову йдуть на велику глибину.

Небезпека!

Полярні акули не представляють великої небезпеки для людини, хоча були зафіксовані поодинокі випадки нападу на людей. Цей вид акул рідко можна зустріти біля поверхні води і в прибережній зоні, тому їх відносять до найменш небезпечним представникам акул. Тим не менш, рибалки ставали жертвами нападу цих морських хижаків. Дуже небезпечні укуси сильних щелеп акули. Тупими нижніми зубами і гострими верхніми вона сильно стискає кінцівку і здатна перекусити її чи зламати кістку.


Додати коментар
Ім'я:*
E-Mail:
Коментар:
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера
Введіть код: *