Небезпека сельдивых акул


Небезпечні тварини » Сельдевая акула

Сельдевая акулаСельдевая акула (латинська назва «Lamna nasus») - вид хижих риб загону Ламнообразных акул.

Ознаки

Довжина тіла сельдевой акули в середньому становить 2,5 - 3 метри (максимальна довжина - 3,5 метра), а маса тіла перевищує 150 кілограмів. Верхня частина тіла забарвлена в сірий або сіро-синій колір, а черевце майже біле. Іноді по всьому тілу сельдевой акули зустрічаються темні плями. Спинних плавців два, перший з яких має світлу облямівку. Трикутні зуби, гострі без зазубрин.

Ареал проживання

Сельдевые акули населяють води тихого і атлантичного океанів. Особливо поширені в північній частині Атлантичного океану, у Балтійському морі, у водах протоки Ламанш. На відміну від інших акул, сельдевая акула рідко опускається на велику глибину, вважаючи за краще триматися в верхніх шарах води (в основному зустрічаються на глибинах до 30 - 70 метрів).

Харчуються сельдевые акули в основному сельдевыми рибами (оселедець, сардини, скумбрія та інші) і молюсками (восьминоги, кальмари).

Небезпека!

Сельдевые акули вважаються потенційно небезпечними рибами для людини. Випадки нападу на людей дуже рідкісні. Тим не менше, краще триматися подалі від цих акул, так як в разі небезпеки він без зволікання кидається на кривдника, кусаючи його своїми численними зубами.


Додати коментар
Ім'я:*
E-Mail:
Коментар:
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера
Введіть код: *